Men neme (en wederom zijn de hoeveelheden ‘naar eigen
inzicht’):
-
100 gram ongezouten pinda’s
-
100 gram ongezouten cashewnoten
-
Paar handjes zonnebloempitten (optioneel)
-
Zout
-
Scheutje zonnebloemolie
-
Twee theelepels sambal (optioneel)
Rooster de pinda’s en de cashews (apart) in een droge
koekenpan. Let op dat ze niet aanbranden, dat is echt niet lekker. Rooster op
dezelfde manier de zonnebloempitten, tot er een lekker aroma vanaf komt. Vermaal
dit alles in je keukenmachientje. Let op: dit kan even duren. Eerst wordt het
korrelig. Dan worden de korrels steeds kleiner. Dan ben je nog niet klaar. Je
moet doordraaien totdat het een redelijk gladde pasta wordt. Zie de foto. Dit
kan echt wel minutenlang duren, dus doe dit vooral niet ’s avonds laat (qua burengerucht).
Zodra het pasta-achtig geworden is kun je wat olie toevoegen zodat het iets smeuïger
wordt. Voeg steeds een klein beetje toe, totdat je de substantie goed vindt.
Voeg zout naar smaak toe. Let er op dat je geen gezouten en
pinda’s gebruikt, dan wordt de pasta echt veel te zout. Beter is zelf doseren
en steeds even proeven.
Voor een pittige pasta, voeg de sambal toe. Lekker in
combinatie met plakjes komkommer!
Als het klaar is, doe je notenpasta in een glazen potje en post er een foto van op Facebook.
Als het klaar is, doe je notenpasta in een glazen potje en post er een foto van op Facebook.
Variaties:
-
Amandelen in plaats van cashews. Vooral lekker
in combinatie met wat speculaaskruiden, voor een lekker winterse marsepein-achtige
pasta. Helemaal goed op geroosterd brood (warm dus).
-
Hazelnoten in plaats van cashews, eventueel in
combinatie met cacao-nibs voor homemade Nutella.
-
De pinda-cashew combi helemaal vervangen door je
eigen favoriete notenmengsel.
- Andere pitten en zaden toevoegen, lekker gezond!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten